Matematik

Statistik i anvendelse

24. september 2015 af mari708x (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hjælp hele min klasse er ved at lave et projekt hvor vi har om statistik.
Spøgsmål et er:
Hvis man har 3 terninger hvor mange forskellige udfald er der så? Kan jeg muligvis få en overskuelig formel?
Det vil Være en stor hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2015 af Moderatoren

Prøv at slå op i din formelsamling. Den må kunne hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2015 af PeterValberg

Der er sikkert tale om "uordnet med tilbagelægning",
du kan derfor beregne antallet af forskellige udfald som:

\text{antal udfald}=\frac{(n-1+r)!}{(n-1)!\cdot r!}

hvor n = 6 da kast med en terning har seks mulige udfald
og r = 3 idet der kastes tre terninger (eller én terning tre gange)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Statistik i anvendelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.