Matematik

Bestem en linjes ligning

27. september 2015 af simone1517 - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg ikke er helt sikker på, hvad jeg skal gøre..

Jeg skal bestemme en linjes ligning. Jeg har informationer:

Linjen har hældningen a=4 og går gennem punktet p (3, 11)

Hvordan finder jeg linjens lligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af mathon

brug punkt-hældningsformlen:

                                                      y-y_o=a(x-x_o)


Svar #2
27. september 2015 af simone1517

Vi har ikke brugt denne formel endnu i undervisningen. Kan man ikke finde ud af det på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2015 af mathon

Så brug
                   y=ax+b     

                   y_o=ax_o+b     

                  11=4\cdot 3+b     

                   b=-1
 

                           


Svar #4
27. september 2015 af simone1517

Hvordan får du b til -1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2015 af mette48 (Slettet)

a=4 og går gennem punktet p (3, 11)

tegn et koordinatsystem og indsæt (3,11)

fra punktet går du 1 til højre og 4 op. nu har du endnu et punkt på linien.

gentag dette til du har så mange punkter, så du kan tegne linien. Pas på at bruge den samme hældning til at tegne liniens venstre del.

Du kan nu aflæse skæring med y-aksen og du kender hældningen, så nu kan du bestemme liniens ligning. Du bør fra 9. kl hunne huske at for y=ax+b er a hældningen og b liniens skæring med y-aksen


Skriv et svar til: Bestem en linjes ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.