Matematik

Optimering af en plakat.

27. september 2015 af theshkota (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, Jeg har virkelig svært ved denne opgave i optimering:

En plakat hvor der står noget på skal have et areal på 1000cm2, og der skal være en side margen på 4 cm i hver side og en top morgen på 7 cm og en bund margen på 10 cm. I skal finde dimensionerne på den mindste plakat der opfylder dette. 

Jeg antager at Højden=y og Bredden=x

Indtil viderer har jeg prøvet på at indsætte tallene ind i areal ligningen: A=(x+2*4)*(y+7+10)

Ved ikke helt hvad jeg gør efter dette, og er det overhovedet rigtigt? 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af mette48 (Slettet)

Tekstfelt:   Brede: x,  højde: 1000/x

plakatmål Brede: x+2*4, højde: 1000/x+7+10

f(x)=Plakatens areal (x+6)(1000/x+17)

find f*(x), sæt f'(x)=0 og løs ligningen


Skriv et svar til: Optimering af en plakat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.