Matematik

Opstille en ligning

27. september 2015 af julleboenlykke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg skal opstille en ligning ud fra disse oplysninger, men kan simpelthen ikke finde ud af hvordan man gør. Nogle der kan komme med en god forklaring man også kan bruge i fremtiden?

"Jens har en pose med æbler som han vil dele med Hans, Peter og Ole. Han giver Hans og Peter 2 æbler hver. Ole får en tredjedel af resten. Jens har derefter halvdelen af æblerne tilbage til sig selv. Kald det oprindelige antal æbler for x."

Håber der er nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

x - 2*2 - (x - 2*2)/3 = x/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

og det giver x = 16, når man løser ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2015 af mette48 (Slettet)

         opr

Jens     x            x/2   

Hans   0             2

Peter   0              2

Ole     0              rest/3=(x-2-2)/3

rest=x-2-2

ialt

x/2+2+2+(x-2-2)/3=x

3x+24+2x-8=6x

5x+16=6x


Skriv et svar til: Opstille en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.