Matematik

Aflevering om stjernekrig og fartbøder

27. september 2015 af linehansen079 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en aflevering, og nogle spørgsmål jeg ikke kan forstå. 

Det er spørgsmål 1.d og opgaverne 2. a,b og c, som står i den vedhæftet fil. 
Jeg takker mange gange på forhånd, hvis der er nogen der gider at hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af StoreNord

Du skal differentiere funktiere funktioner f(t) for at finde hældningen.

Potensen 2 skal tælles een ned til t1, som jo er t. Samtidig skal den gamle potens, altså 2, ganges på  -10.

I andet led får du noget med x0 , som jo bare er 1 og som skal ganges med faktor 80.


Svar #2
28. september 2015 af linehansen079 (Slettet)

men hvordan sætter jeg det op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2015 af StoreNord

f(t) = −10t2+80t

f'(t)= 2*(-10)x2-1 + 80   <=>

f'(t)= -20*x +80

Hvad er nu f'(2 timer)?


Svar #4
28. september 2015 af linehansen079 (Slettet)

Vil det så sige at f´(2) giver 40?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2015 af StoreNord

Ja


Svar #6
28. september 2015 af linehansen079 (Slettet)

Hvordan kan det være vi siger x^2-1 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2015 af StoreNord

Fordi vi ved at differentiere skal tælle potensen een ned.

Jeg prøvede lige at vedhæfte en fil, Dummy.png.

Det var et forsøg, hvor jeg ville se, om jeg lidt senere kunne nå at redigere igen og så sætte en rigtig billedfil på istedet. Men det kunne jeg ikke. Øv.

Det er altså ikke dig, der er en Dummy.    :)

Vedhæftet fil:Dummy.png

Svar #8
29. september 2015 af linehansen079 (Slettet)

Kan du hjælpe med 2.b og 2.d. Jeg har meget svært med at forstå det. Jeg forstår slet ikke hvordan man skal beregne det 


Svar #9
29. september 2015 af linehansen079 (Slettet)

Også 2.a 


Skriv et svar til: Aflevering om stjernekrig og fartbøder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.