Matematik

Reducering

01. oktober 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har jeg reduceret dette rigtigt?? 

a2 + 2a - a + 2ab - 2a2 - 2(a+b)+2b
a2 + a - 2a2 + 2b 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a2 + 2a - a + 2ab - 2a2 - 2(a + b) + 2b = (vi ganger ind i parentesen)

a2 + 2a - a + 2ab - 2a2 - 2a - 2b + 2b = (vi samler de forskellige led)

(a2 - 2a2) + (2a - a - 2a) + 2ab + (- 2b + 2b) =

-a2 - a + 2ab

 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.