Matematik

Andengradsligning, reducering, kvadratsætning..

04. oktober 2015 af stenkasteren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg har lavet disse opgaver, er det muligt i kan fortælle mig hvilke der er forkerte, så jeg kan rette dem evt.? Det vil være en god træning :) 

- (3-2b)^2 = 9-2b^2+13b

- a^2 + 10 a + 25 = (a+5)^2 

- (t/2)+(2t/t)-(1/10) -->  (t*5/2*5)+(2t*2/5*2)--> (5t/10)+(4t/10)-(1/10) --> (9t-1/10)

- (2y-6/4y) = 2y-6

- 1,1x^2-0.88x=0.528 --> d er negativ

- y+16=225/y ? Kan jeg ikke helt finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2015 af mathon

(3 - 2b)2 = 9 + 4b2 - 12b


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2015 af mathon

 a2 + 10a + 25 = (a + 5)2     OK


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2015 af mathon

(t/2) + (2t/t) - (1/10) = \frac{t}{2 }+2-\frac{1}{10}=\frac{t}{2}+\frac{20}{10}-\frac{1}{10}=\frac{t}{2}+\frac{19}{10}=\frac{5t+19}{10}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2015 af mathon

             -y+16=\frac{225}{y}\; \; \; \; y\neq0

             -y^2+16y=225

             y^2-16y+225=0

                          d=(-16)^2-4\cdot 1\cdot 225<0


Svar #5
04. oktober 2015 af stenkasteren (Slettet)

Hvad mener du med #3? 


Svar #6
04. oktober 2015 af stenkasteren (Slettet)

#4 det skal lige siges at funktionen var: y+16=(225/y) og ikke -y+16=(225/y)

Kom til at skrive forkert, men vil det ændre på svaret, at d ingen løsninger har?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2015 af mathon

             y+16=\frac{225}{y}\; \; \; \; y\neq0

             y^2+16y=225

             y^2+16y-225=0

                          d=(16)^2-4\cdot 1\cdot(- 225)=34^2

                          \sqrt{d}=34


Svar #8
04. oktober 2015 af stenkasteren (Slettet)

Okay super, kan du forklare hvad du gjorde ved #3 da jeg ikke forstår hvordan du kom dertil ? 


Skriv et svar til: Andengradsligning, reducering, kvadratsætning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.