Matematik

andengradsligning

06. oktober 2015 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal løse denne andengradsligning, men jeg kan ikke komme frem med et resultat

2x2+6x-8=0

håber i kan hjælpe

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af Soeffi

#0. Har du prøvet x=1?


Svar #2
06. oktober 2015 af makki1994 (Slettet)

hvordan skal jeg sætte det ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2015 af Stats

2x2 + 6x + (-8) = 0
ax2 + bx + c = 0

d = b2 - 4ac

      -b ± √d
x = ----------
         2a

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2015 af mathon

Kender du ikke løsningsformlen for en andengradsligning?


Svar #5
06. oktober 2015 af makki1994 (Slettet)

jojo kender den udmærket godt, men har prøvet at finde d. via ti-nspire den siger bare der er fejl hele tiden? og jeg gør det på den måde jeg plejer at gøre det på?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2015 af mathon

            2x+ 6x + (-8) = 0
a = 2
b = 6
c = (-8)
                 d = 62 - 4·2·(-8) = 36 + 64 = 100 = 102

                 √(d) = √(102) = 10

         x=\frac{-6\pm 10}{2\cdot 2}=\frac{-3\pm 5}{2}=\left\{\begin{matrix} 1\\-4 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.