Matematik

Statics

12. oktober 2015 af jihudsif (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ved at jeg skal bruge flg formel:

Mo = F*d

men er i tvivl om hvad jeg ellers skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal starte med at finde den vinkel, som kraften danner med linien vinkelret på brækjernet.

v = 900 - 65o - 15o = 10o

Du splitter så kraften op i en komposant vinkelret på brækjernet, og en komposant parallel med brækjernet. Heraf finder du

Mo = F*cos(v)*L + F*sin(v)*l

hvor L er de 14'' og l de 1,2''.

F beregner du som 65 lb * ??? kg/lb * 9,82 m/s2 = ... N

Regn også lige L og l om til m.


Svar #2
12. oktober 2015 af jihudsif (Slettet)

bør kraften ikke bare være 60 Ib som er F? hvordan kan det være at jeg skal beregne F så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du har vist ret. Jeg bliver bare forvirret af, at lb betegner to forskellige enheder, nemlig pound force og pound mass.

Der gælder at

1 lbf = 1 lbm * g

Men nu jeg ser ordentligt efter i opgaven, kan jeg se, at de 65 er pound force. Så der skal ikke ganges med g.

Men ellers kan du omregne med:

1 lbf = 4,448222 N

1'' = 0,0254 m

eller bare beholde de amerikanske enheder og så få Mo ud i enheden lbf*in. 


Svar #4
13. oktober 2015 af jihudsif (Slettet)

Jeg vil gerne beholde de amerikanske enheder men hvordan udregner jeg opgaven er stadig i tvivl....  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Mo = 65 lbf * cos(10o) * 14'' + 65 lbf * sin(10o) * 1,2'' = 910 lbf*in


Svar #6
14. oktober 2015 af jihudsif (Slettet)

Hmm okay. Den her opgave er det samme metode jeg skal gøre det på eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal finde kraftens arm.

Se min tegning. Den vinkelrette afstand fra hængslet til kablet kan findes som

L = cos(v) * 10''

Vinklen i trekanten er 60o ( der er 3 ens vinkler, som tilsammen skal give summen 180o). Så v kan findes som

90o + 20o = v + 60o  <=>

v = 50o

Så momentet bliver

Mo = 780 lbf * cos(50o) * 10''

Vedhæftet fil:flagstang.png

Svar #8
14. oktober 2015 af jihudsif (Slettet)

Hvordan ved du, at vi nu skal finde kraftens arm? er det fordi vi ikke har L?

Derudover sagde min lærer at resultatet gerne skulle give 5010 Ib-ft?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Kraftmoment = kraft * kraftens arm

kraftens arm = afstanden fra omdrejningspunktet til kraftens virkelinie

780 lbf * cos(50o) * 10 in = 5014 lbf*in

780 lbf * cos(50o) * 10/12 ft = 418 lbf*ft

Din lærer har vist glemt at '' betyder inch. 

Der går 12 inches på 1 foot.  


Svar #10
14. oktober 2015 af jihudsif (Slettet)

Okay. Men kraftens arm:

L = cos(v)*10'   hvordan kan det være at du briger cos i stedet for sin?

Og et andet spørgsmål:

Udregningen her forstår jeg ikke helt. Hvorfor lægger du 90 + 20 sammen og trækker 60 fra? Jeg forstår det ikke helt. 

90 + 20 = v + 60


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg projicerer jernstangen OA ned på den vinkelrette afstand fra O til kablet.

OA er hypotenusen og L er den hosliggende katete til vinkel v.

90o + 20o er vinklen mellem flagstangen og L. De 60o er vinklen mellem flagstangen og jernstangen OA. v er vinklen fra OA til L.


Svar #12
15. oktober 2015 af jihudsif (Slettet)

Okay. 

Men hvad er flagstangen og jerstangen tror ikke jeg kan se det på tegningen? Kan du markerer det for mig flagstangen er det O og jerstangen er?


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Flagstangen er den der guldfarvede teleskopstang, der ligger vandret (fra O til C). Jernstangen er den, der er 10' lang og går fra O til A.

Jeg kom vist oppe i #9 til at skrive noget forkert.

' betyder feet

'' betyder inches

Jernstangen er 10' lang. Altså 10 feet, og ikke 10 inches som jeg skrev. Resultatet af opgaven er altså

780 lbf * cos(50o) * 10' = 5014 lbf*ft


Svar #14
18. oktober 2015 af jihudsif (Slettet)

Hvad betyder det at:

0<x<(L-a)

I sådan et tilfælde.


Skriv et svar til: Statics

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.