Matematik

Hjælp til omregning!

15. oktober 2015 af mathise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg har ikke brugt matematik i årevis føler jeg, og nu hvor jeg er igang med noget med matematik kan jeg slet ikke få det til at gå op, så jeg håber på lidt hjælp.

Det drejer sig om noget som egentligt er regnet, da jeg har facit men som jeg ikke forstår.

(2pq)/(2pq+p2)≈2q =1/2

Resultatet er ikke så vigtigt men jeg forstår ikke hvorfor der står at det svarer til/ligmed 2p?? For mig ville det da være logisk at 2pq i tæller går op med 2pq i nævner og så forsvinder de og det man har tilbage er p2 som så ville være det samme som 2*p, men som i kan se ender man med 2q istedet. 

er det mig der har misforstået noget eller er min facitliste forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

Man forkorter ved at dividere alle led i tæller og nævner med samme størrelse, så du kan ikke forkorte en del af nævneren væk

2pq i tæller går ikke op med 2pq i nævner  se nedenfor

p2 er ikke det samme som 2*p

p2=p*p ≠ 2*p

Her kommer reduktionen:

(2pq)/(2pq+p2) =         sætter p uden for parentes

[p(2q])/[p(2q+p)] =      forkorter med p

(2q)/(2q+p)

p2 som så ikke ville være det samme som 2*p

p2=p*p ≠ 2*p

jeg mener heller ikke at det andet facit, det fra bogen, er rigtigt


Skriv et svar til: Hjælp til omregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.