Matematik

Tangent

16. oktober 2015 af forever21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med en matematikopgave, der bare driller helt vildt. Opgaven siger:

Bestem b, så følgende ligning, y = x + b, er en tangent til grafen for f.

Grafen for f er oplyst som f(x) = -x^2 + 3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2015 af PeterValberg

Linjen skal have ét skæringspunkt md parablen for at være en tangent

Sæt ligningerne lig hinanden:

x + b = -x2 + 3x
x2 - 2x + b = 0

Hvis diskriminanten er lig med 0, så er der netop én løsning,
brug dette til at bestemme værdien for b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. oktober 2015 af forever21 (Slettet)

Jeg kan godt se hvad du mener, på nær ét punkt: Hvis jeg udregner diskriminanten, hvad sætter jeg så c til at være? d=b^2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2015 af PeterValberg

Jeg kan godt se, at det forvirrer en smule, men i dit tilfælde:

x2 - 2x + b = 0

er

a = 1, b = -2 og c = b
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. oktober 2015 af PeterValberg

Så du skal løse:

(-2)2 - 4·1·b = 0

mht. b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
16. oktober 2015 af forever21 (Slettet)

Okay, super! Tusind tak for din hjælp :-)


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.