Matematik

Parameterfremstilling

17. oktober 2015 af Dian123 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en parameterfremstilling, hvor jeg fra normalvektoren og et punkt har beregnet linjens ligning, som jeg får til: -9x-3y-9=0

nu skal jeg bestemme koordinatsættet for der hvor linjen skærer akserne. Hvordan finder jeg det ud fra min ligning -9x-3y-9=0

skal jeg så omskrive ligningen på formen y=ax +b? og hvordan gør jeg i så fald??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2015 af mathon

skæring med x-aksen (y = 0)
kræver:
                    -9x - 3·0 - 9 = 0

skæring med y-aksen (x = 0)
kræver:
                    -9·0 - 3·y - 9 = 0


Svar #2
19. oktober 2015 af Dian123

kan det passe y=-3 og x=-1

så koordinatsættet er (-1,-3) ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2015 af mathon

skæring med x-aksen er (-1,0)
skæring med y-aksen er (0,-3)


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.