Engelsk

Engelsk grammatik

18. oktober 2015 af hjælpmig123456 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! har lidt svært ved at svare på disse. Nogen der kan hjælpe? Det haster lidt.. 

Hvilket hjælpeverbum, bruges, når man danner perfektum og pluskvamperfektum på engelsk.

Hvad er perfektum participium?

Hvad er forskellen på perfektum participium for de regelmæssige og uregelmæssige verber?

Er det hjælpeverbet eller hovedverbet, som bøjes, når man danner perfektum og pluskvamperfektum. 


Svar #1
18. oktober 2015 af hjælpmig123456 (Slettet)

Pls en der kan hjælpe!!!


Svar #2
18. oktober 2015 af hjælpmig123456 (Slettet)

....


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2015 af jaczeguldsmed (Slettet)

1: Have/has/had

pp er en form at et verbum (=kort tillægsform). Den bruges til at danne perfektum (=førnutid) eller pluskvamperfektum (=førdatid) med.  

Eks. 

pp af  "spise"  hedder "spist". Den bruges til at danne førnutid (har spist) eller førdatid (havde spist) med.

Dette betyder:

perfektum er en verbaltid, en tempus.   -på linje med nutid og datid-    (da. "har spist", eng. "have eaten", ty. "habe gegessen")

participium er en bøjningsform af et verbum.  (da. "spist", eng. "eaten", ty. "gegessen")

Mn danner altså perfektum  ved hjælp af en form af et hjælpeverbum (har og er) + perfektum participium af hovedverbet. 


Skriv et svar til: Engelsk grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.