Matematik

Isoler x

20. oktober 2015 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med nogle opgaver omkring algebra. Jeg skal simpelt isoler x. 
Matematik er normalt et fag jeg synes er meget sjovt, men lige det der med at isolere, er ikke min skarpe side. 
Jeg mangler nu kun to opgaver ud af jeg ved snart ikke hvor mange, og jeg er gået fuldstændig i stå. Håber på stor hjælp :) 

Opgaven: 

Isoler x: 
-ax^2 - ay^2 + 2axy = a - ab 

Hvordan gør jeg det step for step? 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2015 af Stats

-ax2 - ay2 + 2axy = a - ab

Du kan hive -a uden for en parentes

-a(x2 + y2 - 2xy) = a(1 - b)

Du kan dele med -a

(x2 + y2 - 2xy) = b - 1

Anvend kvadratsætningerne og isoler x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
20. oktober 2015 af Elev1097 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :-) 


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.