Matematik

Hvad står y for?

22. oktober 2015 af MMLL13 - Niveau: C-niveau

Hvad står y for i den lineære regneforskrift: y=ax+b. Hvad er det, man regner ud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2015 af mathon

                  f(x) = y = ax + b


Svar #2
22. oktober 2015 af MMLL13

Jeg forstår det stadig ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2015 af mathon

punktkoordinaterne på den rette linje

                                                                   y=ax+b
er
                                                                   (x,ax+b)=(x,\mathbf{\color{Red} y})


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2015 af StoreNord

Ved hjælp af en funktion f afbildes tal-værdier fra een mængde kaldet definitionsmængden

på nogle andre talværdier i en mængde kaldet værdimængden eller billedmængden.

Definitionsmængdens talværdier ligger i et koordinatsystem på den vandrette x-akse.

Værdimængden ligger på den lodrette y-akse i systemet.

Hvis nu din funktion hed f(x)=5x+8

ville den afbilde 10 fra x-aksen overpå 58 fra y-aksen.

De to tal 10 og 58 definerer et punkt i koordinatsystemets netværk.

Dette punkt hedder (10,18).


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2015 af exatb

#0

Det ligningen giver svar på er: Hvis jeg går x antal hen ad x aksen, hvor mange går jeg så op ad y aksen?


Skriv et svar til: Hvad står y for?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.