Matematik

færdighedsregning

25. oktober 2015 af Aman1945 - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder lige og er i gang med nogle spørgsmål, men der er nogen jeg ikke kan finde ud af, så det ville være dejligt med lidt hjælp

16-7 7/9 = 

11/2 til decimaltal

Reducer:

12a-(10a+4b) =

8*(a+2b)-6b = 

og til sidst:

4*(5+-2)

det ville være dejligt, hvis i ville give mig svaret, og en forklaring :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af StoreNord

16-7 7/9 =            ikke forstået

11/2 til decimaltal             skal du bare dividere med papir og blyant sådan her:  11,00:2=5,....

12a-(10a+4b) =           du hæver en minus-parentes samtidig med at du ændrer fortegn for begge led indeni den.

8*(a+2b)-6b =             du ganger en parentes med 8 ved at gange hvert af dens led med 8.

4*(5+-2)                du ganger parentesen med 4 ved at gange hvert af dens led (inclusive fortegn) med 4.         Her burde der stå 4*(5+(-2)).


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2015 af StoreNord

Angående 16-7 7/9 =

Måske mener du:

16-7\frac{7}{9}=\frac{16*9}{9}+\frac{7*9}{9}+\frac{7}{9}=\frac{214}{9}


Skriv et svar til: færdighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.