Matematik

Funktionsforskrift og Vm, Dm

25. oktober 2015 af alexas2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Please hjælp mig med denne opgave. Forstår virkelig ikke opgaven, og har siddet med den nu hele morgenen.

Grafen ser sådan ud.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2015 af Stats

Definitionsmængden.... Hvad gælder om kvadratrodstegnet???
Værdimængden... Når du har fundet din definitionsmængde, hvilke y-værdier kan funktionen da antage?

y = 2√(x + 1) - 3

Den omvendte funktion

x = 2√(y + 1) - 3
isoler y...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
25. oktober 2015 af alexas2 (Slettet)

Forstår ikke det med at bestemme en forskrift for f^-1

Hvad mener de med det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2015 af Stats

Ved du ikke hvordan du isolere y i ligningen

x = 2√(y + 1) - 3

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2015 af Stats

Læg 3 til på hver side

Del derefter med 2 på begge sider

Sæt i anden på hver side

Træk 1 fra på begge sider

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
25. oktober 2015 af alexas2 (Slettet)

Nå for dælen, var det opgave b.
Mange tak! Nu har jeg styr på det.

Eller vent. Er det opgave b det med isolering?
Tror ikke det er den med -1

Skriv et svar til: Funktionsforskrift og Vm, Dm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.