Matematik

parameterfremstilling

28. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kan hjælpe med disse opgaver i den vedhæftede fil?

i øvelse 4 forstår jeg ikke hvordan det skal tegnes?

i øvelse 5 mangler der nogle oplysninger synes jeg da jeg ikke kender det reele tal t samt koordinaterne x og y.

i øvelse 6 kan jeg ikke se hvordan det kan bestemmes grafisk.

på forhånd tak

Vedhæftet fil: parameterfremstilling.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2015 af peter lind

4. Find to punkter på hver af linjerne, afsæt dem grafisk  og tegn derefter en linje gennem punkterne

5. t, x og y er variable ikke tal

6. Aflæs punkter på graferne


Svar #2
28. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

forstår ikke helt dine svar... især ikke ift. øvelse 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2015 af peter lind

Hvad fortår du ikke.

Find to punkter på linjen   forstår du ikke det ?

Kan du ikke afsætte en linje gennem to punkter ?


Svar #4
28. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

så dvs. i øvelse 4) tegn de to vektorer (-2,3) og (1,-2) og derefter bare finde et punkt på hver vektor og forbind dem til en uendelig linje?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2015 af peter lind

Nej . Du finder et punkts koordinater ved at indsætte en værdi for t. Du skal her vælge to forskellige værdier af t. Disse værdier kan være vilkårlige; men de nemmeste er 0, 1 og -1

Ved du hvad en parameterfremstilling er ?


Svar #6
29. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

jeg forstår det stadig ikke helt..

altså kan du forklare forfra hvordan man gør i øvelse 4. Har lavet resten..


Svar #7
29. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

hvilke to linjer menes der?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2015 af peter lind

#7 I øvelse 4 er der to linjer

Hvis du sætter t = 1 i den første parameterfremstilling får du

(x, y) = (-2, 3) + 1*(1, -2)


Svar #10
29. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

og hvis jeg sætter t = 1 i den anden ligning får jeg så to punkter som blot skal forbindes hvilket giver en linje?


Svar #11
29. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

er det rigtigt forstået eller? føler virkelig ikke helt jeg forstår hvilke to linjer der er tale om..


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. oktober 2015 af peter lind

Læs dog om parameterfremstillinger i din bog og for den sags skyld også hvad jeg har skrevet tidligere.

Nej. Du skal finde to punkter på den første linje, afsætte dem i et koordinatsystem og tegen en ret linje gennem den. Dernæst skal du gentage for den anden linje


Svar #13
29. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

men altså parameterfremstillingen finder jo blot et punkt med t=1. så hvis jeg så sætter t = -1. så har jeg to punkter... skal de to så bare forbindes?


Svar #14
29. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

og forstår ikke hvad den første linje er for noget.. har læst om det i bogen men hvad du skriver er lidt uspecifikt..


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. oktober 2015 af peter lind

#13 Ja

#14 Hvilken første linje ?


Svar #16
29. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

Men det giver jo kun en linje?

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. oktober 2015 af peter lind

Der er to parameterfremstillinger i opgaven  en for hver linje


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.