Matematik

Cash flow

31. oktober 2015 af B&M (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Håber i kan hjælpe med følgende problemstilling som lyder:

Det netop realiserede frie cash flow (FCF) (t = 0) er 2 mio. kr. som er tilfaldet de nuværende investorer.
I de næste 3 år forventes FCF at vokse med en konstant vækstrate på 18% p.a. I de efterfølgende 5 år forventes en konstant vækstrate i FCF på 11% p.a. Herefter og i al evighed forventes en konstant vækstrate i FCF på 4% p.a.
Det kan antages, at alle betalinger forfalder ultimo året. Virksomhedens kalkulationsrente er 9% p.a. i løbende priser. De angivne vækstrater er nominelle.
Hvad er nutidsværdien (t =0) af virksomheden beregnet på baggrund af det fremtidige forventede FCF (mio. kr.)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2015 af Therk

Fandt du ud af det? Ellers prøv at uddybe hvad du ved og hvad du har prøvet, så skal jeg gerne hjælpe dig.


Svar #2
05. november 2015 af B&M (Slettet)

Hej

Nej, jeg har ikke fundet ud af det. Ovenstående er en direkte formulering af opgaven som blev givet (kan virke forvirrende hvis du sprøger mig).


Svar #3
05. november 2015 af B&M (Slettet)

Her er mit bud - men det er forkert:

Beregning for de første 8 år; fremtidsværdien 2*(1+r)^n og derefter tilbagediskonteret til nutidsværdi med 2*(1+r)^-n, og for år >8 perpetuity formlen 2/(0,09-0,04)

t    FV    PV
1    2,36    2,17
2    2,78    2,34
3    3,29    2,54
4    3,04    2,15
5    3,37    2,19
6    3,74    2,23
7    4,15    2,27
8    4,61    2,31
>8        40,00
        
sum af PV        58,20


Svar #4
05. november 2015 af B&M (Slettet)

*nutidsværdien = FV*(1+n)^-n, hvor r er 0,09.

*pv of perpetuity c/(r-g)


Skriv et svar til: Cash flow

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.