Matematik

Procentvise ændring

05. november 2015 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: A-niveau

1) Bestem den procentvise ændring i f(x), når x vokser med 70 %. 

Funktionen: f(x) = 160.4901*x^-0.403

Fy = 1.7^-0.403 

Fy = 0,8074 ---> 80.74 %  Kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2015 af 123434 (Slettet)

x vokser med 70%

Fx=1+r/100

Fx=1+70/100=1,70

Fy=Fxa

Fy=1,70-0,403=0,8074

ry=(Fxa-1)*100%

ry=(1,70-0,403-1)*100%=-19,25%

Når x vokser med 70%, så falder y med -19,25%


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2015 af mathon

eller noteret:
                          1+r_y=(1+r_x)^a

                          1+r_y=(1{,}70)^{-0{,}403}=0{,}807475

                          r_y=0{,}807475-1=-0{,}192525=-19{,}25\%

            


Skriv et svar til: Procentvise ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.