Matematik

Differentialregning

05. november 2015 af 17P (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har funktionen:

y(t)=-0,04t2+0,8t

Hvad er funktionsudtrykket, hvis y'(t)=0?

Jeg erstatter t med 0, og får at t=0. Er det rigtigt eller gør jeg noget forkert.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af peter lind

y(0) er godt nok 0 og det får du ved at netop at erstatte t med 0 i funktionsudtrykket. men y'(0)≠0, så der må være noget i den opgave du har misforstået eller ikke beskrevet ordentlig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2015 af SuneChr

# 0
Du mener måske, at parablen, hvis funktionsforskrift er y (t) , har sit toppunkt, netop når y '(t) = 0 .
Det er sandt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2015 af mathon

hvis
            y{\, }'(t)=-0{,}08t+0{,}8=0
er
            t=10

            y(10)=-0{,}04\cdot 10^2+0{,}8\cdot 10=4


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.