Kemi

Barium og strontiumcarbonat pH eddikesyre

07. november 2015 af kattemad24 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg håber, der er nogle kloge knolde derude et sted, ihvertfald med henblik på uorganisk kemi.

Opgaven lyder..

BaCO3 og SrCO3 opløses i 4 M eddikesyre. Antag, at halvdelen af eddikesyren er forbrugt ved opløsningsprocessen.

1) Opskriv reaktionen

BaCO2 (s) + 2CH3COOH (aq) <=> Ba(CH3COO)2 (aq) + H2O (l) + CO2 (g)

2) Beregn pH af opløsningen

Er det noget med dissociationskonstanter? I så fald så kan én måske forklare det pænt for mig :-) ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. november 2015 af mathon

             BaCO3 (s)  +  2 HAc (aq)   \rightleftharpoons   BaAc2 (aq)  +  H2O (l)  +  CO2 (g)
og
             SrCO3 (s)  +  2 HAc (aq)   \rightleftharpoons   SrAc2 (aq)  +  H2O (l)  +  CO2 (g)

af pufferligningen:
                           pH=pK_s+\log\left ( \frac{1-x_s}{x_s} \right )            x_s=\tfrac{1}{2}
har man:

                           pH=pK_s+\log\left ( \frac{1-\tfrac{1}{2}}{\tfrac{1}{2}} \right )

                           pH=pK_s+0=4{,}76


Svar #2
07. november 2015 af kattemad24 (Slettet)

Mange tak for det hurtige og grundige svar mathon! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2015 af Hjælp95 (Slettet)

Skal de 4 M eddikesyre ikke bruges til noget? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2015 af mathon

De 4 M eddikesyre blev til 2 M eddikesyre.


Skriv et svar til: Barium og strontiumcarbonat pH eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.