Matematik

Hjælp til differentialligning

07. november 2015 af ChenYing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber nogle kan hjælpe med den vedhætede opgave 


Svar #1
07. november 2015 af ChenYing (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2015 af peter lind

a) væksthastigheden er dN/dt

b) brug separation af variable


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2015 af mathon

b)
                  N(t)=\frac{1500}{1+Ce^{-0{,}00029\cdot 1500\cdot t}}

                  N(t)=\frac{1500}{1+Ce^{-0{,}435\cdot t}}

                  N(0)=\frac{1500}{1+Ce^{-0{,}435\cdot 0}}=194

                  \frac{1500}{1+C}=194

                   \frac{1500}{194}=1+C

                   C=\frac{1500-194}{194}=\frac{653}{97}

dvs
                  N(t)=\frac{1500}{1+\tfrac{653}{97}e^{-0{,}435\cdot t}}


Svar #5
07. november 2015 af ChenYing (Slettet)

Takker 
a) har jeg bare sat 500 ind på N pladserne. 
b) er løst med cas-væktøj men samme resultat som #4


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2015 af mathon

c)
         Væksthastigheden
                                          \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=0{,}00029N\cdot (1500-N)
er en andengradsligning med rødderne  0 og 1500 og derfor med maksimum midtimellem
dvs for
                 N=\frac{0+1500}{2}=750

dvs
                 750=\frac{1500}{1+\tfrac{653}{97}e^{-0{,}435\cdot t}}

                  1+\tfrac{653}{97}e^{-0{,}435\cdot t}=2                

                  \tfrac{653}{97}e^{-0{,}435\cdot t}=1

                  e^{-0{,}435\cdot t}=\left (\tfrac{653}{97} \right )^{-1}

                  e^{0{,}435\cdot t}=\tfrac{653}{97}

                  0{,}435\cdot t=\ln\left (\tfrac{653}{97} \right )

Væksthastigheden er størst
til tiden:

                  t=\frac{\ln\left (\tfrac{653}{97} \right )}{0{,}435}

                  

                  


Skriv et svar til: Hjælp til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.