Matematik

Reducering

08. november 2015 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til at reducere følgende udtryk? 

(a+b)2 +2(b2 - ab) - 9b3 / 3b


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af hesch (Slettet)

Har du selv forsøgt:

Beregn:  (a+b)2
Beregn:  2(b2 - ab)
Beregn:  -9b3/3b

Adder de tre led.


Svar #2
08. november 2015 af LineSuhe

Jeg har prøvet. 
Jeg får den til at give 
ab+247b 

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Nej.

Prøv at skrve det trin for trin.


Svar #4
08. november 2015 af LineSuhe

(a+b)+ 2(b2-ab)-9b3/3b 

ab2 + 2b2 -2ab+ 242b 

ab2-2ab +2b2 + 243b 

ab + 247b 

Hvad gør jeg forkert ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Du skal bruge kvadratsætningen i det første led:

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

Hvordan fik du dog dette a2 reduceret bort ved addition af de tre led ?

I sidste led står der ikke (9b)3 = 9*9*9*b3.  Der står 9b3 = 9*b3.


Svar #6
08. november 2015 af LineSuhe

Er det her så rigtigt?!

a2+b2+2ab+2b2-2ab+3b2

a2+b2+2b2+3b2+2ab-2ab

= a2+6b2

??


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Næsten. I første linie har du forkert fortegn på sidste led.


Svar #8
08. november 2015 af LineSuhe

Så det er bare a^2 ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2015 af hesch (Slettet)

Ja.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.