Matematik

funktion- lineær

10. november 2015 af mulle04 (Slettet) - Niveau: C-niveau

har virkelig brug for hjælp

Du ved om funktionen f(x) at den er lineær, og at f(−1) = −3 og f(2) = 1. Hvad er forskriften for f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2015 af peter lind

ligningen har formen y = ax+b. Indsæt de givne værdier og du har to ligninger med to ubekendte

alternativ

Find linjens hældning a. Ligningen er så y = a*(x-x0)+f(x0) hvor x0 enetn er -1 eller 2


Svar #2
10. november 2015 af mulle04 (Slettet)

kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2015 af mathon

Når (x,y) er et vilkårligt punkt og
(x1,y1) og (x2,y2) er faste punkter
på linjen
              gælder:
                                    \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=a


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2015 af 123434 (Slettet)

(-1,3) og (2,1)

(x1,y1)   (x2,y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(1-3)/((2-(-1))

a=-2/3

3=-2/3*-1+b

3=2/3+b

b=9/3-2/3=7/3


Svar #5
10. november 2015 af mulle04 (Slettet)

men det kan da ikke være svaret, når det skal være en forskrift ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2015 af mathon

 gælder:
                                    \frac{y-(-3)}{x-(-1)}=\frac{1-(-3)}{2-(-1)}=\frac{4}{3}

                                    \frac{y+3}{x+1}=\frac{4}{3}

                                    y+3=\frac{4}{3}(x+1)

                                    y+3=\frac{4}{3}x+\frac{4}{3}

                                    y=\frac{4}{3}x+\frac{4-9}{3}

                                    y=\frac{4}{3}x-\frac{5}{3}


Skriv et svar til: funktion- lineær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.