Matematik

Ensvinklede trekanter og areal

10. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lige et hurtigt spørgsmål. Hvis jeg har to ensvinklede trekanter, og har arealet for den ene af dem, kan jeg så finde den andens areal vha. k? Jeg har f.eks. i opgaven den store trekants areal til at være 24...

Så er den lille trekants areal = 24/k ?


Svar #1
10. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet)

hvis k selvfølgelig er over 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2015 af peter lind

Hvad er k? Hvis du mener at siderne i den store trekant er k gange så stor som den lille trekant så er den store trekants areal k2 gange så stor. Hvis en højde i den lille trekant er h og dens grundlinje a vil den store trekants højde være k*h og grundlinjen k*a  Arealet i den store trekant bliver så ½*(k*h)*(k*a) = ½k2*a*h = k2 * lille trekants areal

Det er faktisk ligegyldig om k er større end 1, 1 eller mindre end 1


Svar #3
10. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet)

Altså i min opgave, har jeg jo to ensvinklede trekanter. Der er kun angivet h, højderne, som er 4 i den lille, og 6 i den store. Kan man bruge disse tal til at finde en forstørrelsesfaktor, k?


Svar #4
10. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet)

Billede af situationen for nemmere forståelse


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2015 af peter lind

k = 6/4 = 3/2.

Du kan finde AE af AE = k*AC

Du mangler en oplysning til at finde resten. For at finde alt i en trekant skal du have tre oplysninger, hvoraf mindst en skal være en længde. Her kender du kun to længder


Svar #6
10. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet)

AE er da ikke = k*AC? 

k= 1.5

AC=8

1.5*8=12

Den lille trekant kan da ikke blive større i grundlinje end den store?:-)

Lille's= 12, store's= 8 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2015 af peter lind

Undskyld Der skal byttes om på AE og AC

AC = k*AE


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2015 af kglbæv (Slettet)

Ved i hvad det hedder på spansk " hvor bor de??


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.