Matematik

Andengradsligning

11. november 2015 af AndersNymark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan simpelthen ikke komme frem til det rigtige resultat, når jeg prøver at løse denne opgave i hånden. Mit CAS-værktøj siger det burde give 2, men jeg kan kun få resultatet 3. Jeg håber du kan vise mig metoden til, hvordan man kommer frem til det rigtige :)

3*x^2-12x+12=0


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. november 2015 af Soeffi

#0.

\\3x^2-12x+12=0\Leftrightarrow \\\;\\ x^2-4x+4=0\Leftrightarrow \\\;\\ x=\frac{4 \pm \sqrt{16-16}}{2} \Leftrightarrow \\\;\\ x=\frac{4\pm0}{2} =\underline{\underline{2}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2015 af peter lind

Du kan starte med at dividere ligningen med 3. Det gør det lidt nemmere. Derefter kan du se at venstre side kan skrives som (a+b)2 med passende valg af a og b.

Alternativ kan du finde diskriminanten d = b2 -4*a*c og dernæst bruge  løsningsformelen x = ½(-b±kvrod(d))/a


Svar #3
11. november 2015 af AndersNymark (Slettet)

Tusind tak begge to!


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.