Matematik

Finde forskriften

12. november 2015 af sille1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f(x) er givet ved forskriften f(x)=x2-kx+k

a) bestem k når det oplyses, at f(-1)=-7

b) bestem f(1)

På forhånd tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af mathon

Løs:               

                      f(-1)=(-1)^2-k\cdot (-1)+k=-7


Svar #2
12. november 2015 af sille1997 (Slettet)

Hvad ville k så være? i opgave a


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2015 af mathon

…det k, du skulle beregne.


Svar #4
12. november 2015 af sille1997 (Slettet)

ja og hvad vil det så sige helt præcis 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2015 af SådanDa

Det vil sige at du skal løse ligningen: (-1)2-k·(-1)+k=7, for k, som en helt almindelig ligning :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. november 2015 af mette48 (Slettet)

#5 har tabt et minus på højre side af =

f(-1)=(-1)2-k*(-1)+k=-7

k=-4

f(1)=(-1)2-(-4)·(-1)+(-4)=-7


Svar #7
15. november 2015 af sille1997 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Finde forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.