Matematik

Lineær funktion og grafer

14. november 2015 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej jeg sidder fast i denne opgave
Jeg håber der nogen derude der kan hjælpe mig:)
Jeg har problemer med opgaven og forstår ikke rigtig hvad jeg skal
Jeg har vedhæftet opgaveformuleringen
Tak på forhånd
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2015 af StoreNord

f(x)=ax+b                    a=1                P=(1,4)

f(1)=2*1+b=4

f(3)=2*3+b=y

To ligninger med to ubekendte; lige til at trække fra hinanden.   :)


Svar #2
14. november 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Facitten burde give 8 står der i min opgaveformulering men kan ikke få den til at blive det så forstår ikke helt :/

Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2015 af mette48 (Slettet)

tegn et koordinatsystem og indtegn punktet (1,4)

tegn derefter en ret linie med hældning 2 gennem punktet.

Tegn en lodretlinie gennem x=3

aflæs y værdien for de to liniers skæringpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2015 af mette48 (Slettet)

f(x)=2x+b

f(1)=2*1+b=4   ⇒ b=2

f(3)= 2*3+2 =8


Svar #5
14. november 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Tusind tak!!! Men er det to ligninger med to ubekendte jeg skal bruge eller?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2015 af StoreNord

f(x)=ax+b                    a=1                P=(1,4)

f(1)=2*1+b=4

f(3)=2*3+b=y

To ligninger med to ubekendte; lige til at trække fra hinanden.   :)

Hvis du fra denne ligning                         2*1+b=4

fratrækker denne ligning                         2*3+b=y

(lodret) får du denne ligning                    2*1-2*3=4-y

hvilket                           <=>                  y=4-2+6= 8


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2015 af mette48 (Slettet)

Nej det er det ikke.

Der er ingen ligninger her, blot nogle tal, der er blevet indsat i en funktion


Svar #8
14. november 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Tusind tak begge to det hjalp virkelig meget og har forstået den nu! Er så taknemmelig for jeres hjælp tak tak tak!

Skriv et svar til: Lineær funktion og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.