Matematik

matmatik!! problemløsning

16. november 2015 af sofe1 - Niveau: 8. klasse

hej har nogen opgaver jeg ikke forstår en prik af nogen der kan hjælpe? tak forhånden

i sin fritid arbejder ester i en grillbar.

hun tjener 68,96 kr i timen

en mandag  arbejdede hun fra kl 15:30 til 17:30

1.hvor mange penge tjente ester i alt denne mandag?

Når ester arbejder efter kl 17:30, får hun et tilæg på 12,38 kr. pr.time til sin timeløn på 68,96 kr.

 2. hvor mange penge tjente ester i alt denne torsdag?

undersøg me beregningen, hvor mange timer ester skal abejde for at tjene 2000 kr. hvis cirka halvdelen af timerne er føre 17:30

ester skal betale 8% i arbejdsmarkedsbidrag af de penge hun tjener. resten af pengene får hun ubetalt.

3. hvor mange penge får ester ubetalt, hvis hun tjener 2000?

4.Hvor mange penge skal ester tjene for at få ubetalt 2000?

anden opgave

 hvis en spiller et terningkast, hvor to terninger viser samme øjental, må spilleren rykke dobbelt så mange felter, som øjentalene viser.

5 hvor stor er sansynligheden for, at anna får et terning kast, hvor de to terninger viser samme øjental?

 anna overvejer,hvor mange forskellige terningkast hun kan få, når hun spiller  backgammon. et terningkast kan fx. være 3 og 4. det har ingen betydningen kvilken terning der viser 4.

6.undersøge, hvor mange forskellige terningkast anna kan få i backgammon

anna spiller tit backgammon med johan. han påstår, at det er ,ere sandsynligt at slå et terninkast, hvor forskellen mellem de to øjental er 3.

7. har john ret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2015 af mathon

Når du ved, at Ester arbejder i to timer og timelønnen er 68,96 kr/time, burde du kunne beregne lønnen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2015 af mathon

2.
      Du har glemt at oplyse torsdagens timefordeling før og efter 1730.


Svar #3
16. november 2015 af sofe1

skal jeg så gange 68,96 kr med to timer?

det samme med den næst ik?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2015 af mathon

skal jeg så gange 68,96 kr med to timer?       Ja

det samme med den næst ik?    Nej


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2016 af fan69 (Slettet)

hvad med opg 4

Hvor mange penge skal ester tjene for at få ubetalt 2000?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2016 af mathon

4.

Hvor mange penge skal Ester tjene for at få ubetalt 2000?

        Hun skal tjene:
                                        \frac{2000\; kr}{0{,}92}=2173{,}91\; kr

                    
                                  


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2016 af fan69 (Slettet)

 hvordan kan det være at du kom frem til det????? vil have mere info. fra #6


Brugbart svar (2)

Svar #8
31. maj 2016 af mathon

#7

Lønnen skal være af en sådan størrelse, at når der trækkes 8% af den, er der 2000 kr tilbage

procentvis er der 92% tilbage = 0,92

hvoraf
                 L\o n\cdot 0{,}92=2000

                 L\o n=\frac{2000}{0{,}92}


                 


 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2016 af fan69 (Slettet)

hjæææææælpe hvordan ganger mang to brøker 


Skriv et svar til: matmatik!! problemløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.