Matematik

differentialbel- regning

16. november 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan hjælpe mig med at bestemme ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)) ? 

f(x) = 4√x + 1/x -1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2015 af mathon

Beregn først f{\, }'(x).


Svar #2
16. november 2015 af LouiseJense (Slettet)

ville det så være

f ´(x) = 2/x + 1/x2


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2015 af peter lind

f'(x) = 2/kvrod(x) -1/x2

Ligningen for tangenten til en graf for funktionen f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #4
16. november 2015 af LouiseJense (Slettet)

x0 er det lig med 1 ? 

f ´(1) = (x-1) + f(1) 

Forstår ikk lige, hvad man skal gøre efter? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2015 af peter lind

se #3 f'(1) = 2/kvrod(1)-1/12 =

Du skal finde f(1) og f'(1) og sætte det ind i formlen for ligningen for tangenten i sidste linje i #3


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2015 af mathon

tangentligning:
                                y=\mathbf{\color{Red} f{\, }'(1)}\cdot (x-1)+\mathbf{\color{Blue} f(1)}


Skriv et svar til: differentialbel- regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.