Matematik

Andengradsulighed

18. november 2015 af morten194 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan komme med et eksempel af beregning af en andengradsulighed (med mellemregninger)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2015 af Soeffi

#0. Tag: x2 + x - 2 > 0. Løs først den tilsvarende ligning: x2 + x - 2 = 0: x = -2 ∨ x = 1. Betragt nu den tilhørende parabel: y = x2 + x - 2. Denne parabel skærer x-aksen i x = -2 og x = 1. Da den vender grenene opad vil den ligge over x-aksen for x < -2 eller x > 1. Dette er løsningen på uligheden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2015 af mathon

                   


Svar #3
18. november 2015 af morten194 (Slettet)

nu lyder jeg ret dum, men kunne du forklare det lidt nærmere, eller sætte det op på en lidt mere overskuelig måde? :)

forstår det ik så godt


Svar #4
18. november 2015 af morten194 (Slettet)

ligemeget har fundet ud af det


Svar #5
18. november 2015 af morten194 (Slettet)

men tak for hjælpen


Skriv et svar til: Andengradsulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.