Matematik
hjæælp til potensregneregler
Hej
Jeg skal have hjælp til følgende regnestykker
1) a7*a3/a5
2) a3/a5-(a2)2
3) (a2 * a)3/ a6
4) a= 22 * 53'
5) (1/3)3 * (1/3)2
6) (9/2)5 * (2/9)5
7) (1/2)3 / (1/4)3
8) 49 1/2
9) (4/9)1/2
10) 27-1/3
11) 640
12) 12√a^3*b^4 * 3√ a^2*b^3
13) a1/2 * a-1 *√a^3 / (a8)1/2
14) a1/3 * a4/3 / a3/6 * a5/6
Det ville være super dejligt med noget hjælp! det er en matematematik rapport stykkerne indgår i
Svar #1
19. november 2015 af Brusebad (Slettet)
Du kan f.eks. finde regnereglerne her
http://www.formel-samling.dk/matematik/12-algrebra/30-potens-regneregler
Den eneste regel jeg ikke lige kan se står der, er
![a^{\frac{1}{p}} = \sqrt[p]{a}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/gFTQlr_GR7ScVzhWnEblBg==.gif)
Bemærk, at det sammenholdt med regneregel nr. 5 (i det link jeg har givet) så giver det, at
![a^{\frac{n}{p}} = (a^\frac{1}{p})^n=(\sqrt[p]{a})^n](https://media.studieportalen.dk/images/equations/k_wSHsgrOeTntNW2vZizXQ==.gif)
eller
![a^{\frac{n}{p}} = (a^n)^\frac{1}{p}=\sqrt[p]{a^n}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/34Ec-iofwGv6ch48zdmoZw==.gif)
Skriv et svar til: hjæælp til potensregneregler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
