Matematik

Stamfunktioner

21. november 2015 af SofieNielsen01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er næsten færdig med min aflevering, men har problemer med den sidste opgave:

Lad funktionen f være givet ved f(x)=2x-3. Tegn graferne for de fire stamfunktionerne,der går gennem henholdsvis (1,-1),(1,0),(1,1),(1,2)

Mange tak på forhånd for al hjælp! (y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2015 af StoreNord

f'(x)=x2-3x+k

f'(1)=12-3*1+k=-1  <=>  k=-1-1+3=1

Første svar:    f'(x)=x2-3x+1


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

f' betegner den afledede. Man bruger F for stamfunktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2015 af mathon

       Define f(x,y)=solve(y=x^2-3x+k,k)

                          f(1,-1)
                          f(1,0)
                          f(1,1)
                          f(1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2015 af StoreNord

F(x)=x2-3x+k

Hvis F(1)=12-3*1+k=-1  <=>  k=-1-1+3=1

Første svar:    F(x)=x2-3x+1

Hvis F(1)=12+3*1+k=0  <=>  k=-1-3=-4

Andet svar:...  F(x)=x2-3x-4

Hvis

Tredje svar:...

Hvis

Fjerde svar:...


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2015 af mathon

Define f(x,y)=solve(y=x^2-3x+k,k)

                          f(1,-1)     y=x^2-3x+1
                          f(1,0)       y=x^2-3x+2
                          f(1,1)       y=x^2-3x+3
                          f(1,2)       y=x^2-3x+4


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2015 af StoreNord

#0 og#5

Hvis F(1)=12+3*1+k=0  <=>  k=-1-3=-4

Andet svar:...  F(x)=x2-3x-4

ØV i #4


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.