Matematik

isolering

22. november 2015 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Har jeg isoleret udtrykket korrekt:

2a−b / 2a+b− a+b / 2a −b − ab/ 4a2−b2


( kig vedhæftede billede) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Første trin ser ud til at være i orden, bortset fra, at du mangler at skrive parenteser om de størrelser, du har forlænget med.

Andet trin ser også rigtigt ud (og du har regnet som om parenteserne er der).

I tredie trin, hvor du eliminerer forskellige led, går det galt. bl.a. eliminerer du b2 i tælleren med b2 i nævneren. Det kan man ikke.

Inden du går i gang med at eliminere, bør du samle sammen på én brøkstreg. (Husk, at der et minus foran anden og tredie brøk.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2015 af mathon

         \frac{2a-b}{2a+b}-\frac{a+b}{2a-b}-\frac{ab}{(2a)^2-b^2}\; \; \; \; \; a\neq\pm \frac{b}{2}

         \frac{2a-b}{2a+b}-\frac{a+b}{2a-b}-\frac{ab}{(2a+b)(2a-b)}                 FN\! \! :\; (2a+b)(2a-b)

         \frac{(2a-b)^2-(a+b)(2a+b)-ab}{(2a+b)(2a-b)}

         \frac{4a^2-4ab+b^2 -(2a^2+3ab+b^2)-ab}{(2a+b)(2a-b)}

         \frac{4a^2-4ab+b^2 -2a^2-3ab-b^2-ab}{(2a+b)(2a-b)}

         \frac{2a^2-8ab}{(2a+b)(2a-b)}

         \frac{2a(a-4b)}{(2a+b)(2a-b)}

        


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2015 af mathon

Har jeg isoleret udtrykket korrekt?  \rightarrow Har jeg reduceret udtrykket korrekt?


Svar #4
22. november 2015 af Aleynaa

Stavefejl tak for hjælpen


Svar #5
22. november 2015 af Aleynaa

Mathon hvorfor 3ab ? er det fordi 4ab - 2ab + ab = 3ab


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2015 af PeterValberg

#5

...hvorfor 3ab ? er det fordi 4ab - 2ab + ab = 3ab

Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.