Matematik

Pythagoras

24. november 2015 af helpmeeeee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2015 af Moderatoren

Hvad har du problemer med? 

Kan du læresætningen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2015 af 656

a) Du kender hypotinusen(5,50m), og du ved at den ene katete er 1/2*8,5=4,25 m. Derfor kan du regne den sidste katete ud.

ved at isolere a i formlen a2+b2=c2

c2-b2=a2

c2=5,502 -4,252=12,1875

Derefter tager du kvadraroden af 12,1875. Som giver 3,49. Svaret er derfor 3,49 m.

b) A=h*b*(1/2)=3,49*8,50*(1/2)=14,83 m2

c)  14,83*20=296,6 m3

Er ikke sikker på at jeg har regnet rigtigt, men jeg håber på at metoden er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2015 af PeterValberg

#0 Se eventuelt video nr. 5 på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2015 af 656

Jeg mener naturligvis

a2=5,502 -4,252=12,1875


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.