Matematik

En funktion f er givet ved

30. november 2015 af mitnavnergert (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa - kunne jeg evt få noget hjælp til følgende opg

En funktion f er givet ved 

f(x) = -2x^4+2x+5

Bestem f´(2).

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2015 af 123434 (Slettet)

f(x)=-2x4+2x+5

f'(x)=4*-2*x4-1+2

f'(x)=-8x3+2

f'(2)=-8*23+2

f'(2)=-8*8+2

f'(2)=-64+2

f'(2)=-62

Hældningen af tangenten i punktet x=2 er -62

Differentiationsregler generelt

(xn)'=n*xn-1

(ax)'=a

(a)'=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2015 af StoreNord

f(x) = -2x^4+2x+5

Hvis du bare skal differentiere g(x) = -2x4

så ville du få     g'(x)=-8x3


Svar #3
30. november 2015 af mitnavnergert (Slettet)

Sætter man 2 ind på x´s plads når man skal regne f´ ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2015 af StoreNord

Nej, du ganger 4-tallet ned på -2. Så du får -8

Og så tæller du exponenten 4 een ned, så den bliver 3


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.