Fysik

Varmeenergi

02. december 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Noget der kan fortæle mig hvordan man løser denne opgave?

"I et kalorimeter (aluminium) med vægten 300 g indeholder en ukent mængde vand ved 15 grader, vi tilfører en konstant effekt på 650 W, efter 5 min er varmen vokset med 6.2 grader

1.1 Hvor meget vejer vandet?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af peter lind

Brug at tilført energi Q = P*t = m*c*ΔT P effekten, t tiden, m masse, c varmefylde og ΔT er temperaturstigningen 


Svar #2
02. december 2015 af Teko123 (Slettet)

Det vil så sige at

Q=P * t = 650 * 300 = 195000 J

Q= mkal * ckal *ΔTkal + mvand * cvand * ΔTvand

 Solve (195000 = 0,3 * 0,92 * 6,2 + x * 4,19 * 6,2,x) = 7506,29 ??

virker lidt meget.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2015 af peter lind

pas på enhederne


Svar #4
02. december 2015 af Teko123 (Slettet)

Q = P * t = J

ΔT = Kelvin

m = kg

c = J / kg * K

Solve( 0,3 * 0,92 * 279.35 + x * 4,19 * 279.35 = 195000,x) = 166,53 kg

Jeg tror det  virker for meget til at være i en beholder der vejer 0,3 kg


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2015 af peter lind

Vands varmefylde er 4182 J/(Kg*ºK)

Aluminiums varmefylde er 897 J/(kg*ºK)


Svar #6
02. december 2015 af Teko123 (Slettet)

Solve( 0,3 * 897 * 279.35 + x * 4182 * 279.35 = 195000,x) =0,103kg stemmer det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2015 af peter lind

Hvor kommer de 279.35 fra ?  Har du bare adderet det absolutte nulpunkt ? I #2 havde du 6,2 hvilket er korrekt. Du må huske på at de 6,2º er en temperaturforskel og temperaturforskelle er den samme om man måler i Celsius eller Kelvin grader. Vandets temperatur stiger helt sikkert ikke med næsten 300 grader


Svar #8
03. december 2015 af Teko123 (Slettet)

Hov ja det var en fejl 279,35 K 6,2 C = 335.15 K.

Men når du siger Vands varmefylde er 4182 J/(Kg*ºK) skal så temperaturen ikke også opgives i kelvin? (6,2 C = 335.15 K) 

og hvis det var i celcius so var vands varmefylde 4,19 kJ / (kg * C)

0,3kg * 0,90 kJ / (kg * C) * 6,2C + x * 4,19 kJ / (kg * C) * 6,2C = 195 kJ

Solve( 0,3 * 0,9 * 6,2 + x * 4,19 * 6,2 = 195,x)=7,44 kg


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2015 af peter lind

Nej

Hvis du har et legeme med temperaturen 0 grader celsius som opvarmes til 6 grader Celsius vil temperaturstigningen være 6º

Hvis Du vil regne i grad Kelvin er de pågældende temperaturer henholdsvis 0+T0 og 6+T0 grader. Differencen altså temperaturstigningen er stadig 6 grader


Skriv et svar til: Varmeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.