Matematik

Tangent

03. december 2015 af Martinjensen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2015 af PeterValberg

En ligning for tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0)) kan bestemme:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. december 2015 af Martinjensen2 (Slettet)

Tak. Kan du vise et eksempel med en af dem? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2015 af PeterValberg

f(x)=x^2-2x

f'(x)=\left(x^2-2x \right )'=2x-2

for x0 = 0

f(0)=0^2-2\cdot 0=0

f'(0)=2\cdot 0-2=-2

En ligningen for tangenten

y=-2\cdot(x-0)+0=-2x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2015 af PeterValberg

Med CAS-værktøj

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.