Matematik

Forskrift for L

05. december 2015 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en venlig sjæl der vil hjælpe mig med denne opgave?

I en model antages det, at længden L (måtlt i mm) af en gedde er en lineær funktion af længden s (målt i mm) af geddens øresten

a) Bestem en forskrift for L, når det oplyses, at grafen for L går gennem punkterne P(3,155) og Q(10,791), og benyt forskriften til at bestemme længden af ørestenen hos en gedde, som har længden 500 mm 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2015 af PeterValberg

Se video nr. 4 og 6 på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2015 af SådanDa

Du ved at L er en lineær funktion, det vil sige at du ved at forskriften er på formen: L(x)=a·x+b, nu skal du bestemme a og b.

Du har at grafen går i gennem punktet P, det vil sige at du ved at: L(3)=a·3+b=155, og tilsvarende ved du fra at grafen går i gennem Q at: L(10)=a·10+b=791.

Nu har du altså to ligninger med to ubekendte, som du kan prøve at løse? :)


Skriv et svar til: Forskrift for L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.