Matematik

Skærmstørrelsen på en smartphone

10. december 2015 af Rasmus1819 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg sidder og er igang med en fsa opgave i matematik nu jeg gået i stå og kan simpelhen ikke komme videre nogle der kan hjælpe mig

tegn to rektangler, der begge har en diagnol på 10,2cm. De to rektangler skal have forskellige størrelser. Brug evnt. et digitalt værktøj. Hvis du bruger et digitalt værktøj, behøver enheden ikke at være centimeter.

Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2015 af hesch (Slettet)

Har et rektangel sidelængderne x og y og diagonalen længden d, gælder jo at

d2 = x2 + y2   ( Pythagoras ).

Da d er kendt ( 10,2 cm ), og du tegner en sidelængde x, ( x < d ), kan du beregne y.

Vælger du to forskellige x, vil d blive den samme, men arealeren af rektanglerne vil ( sandsynligvis ) blive forskellige.

Vælg fx x = 1 og x = 3, og beregn arealerne.

Opgaven skal sikkert illustrere at det største areal findes, når x = √d.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2015 af hesch (Slettet)

#1:  PS:  Sidste linie:

. . . . når x = y = √(d2/2) ≈ 7,14.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2015 af jegbrugerstudieportalen (Slettet)

NÆSTE GANG SÅ ER DET IKKE EN GOD IDE AT SPØRGERE OM HJÆLP MENS MAN ER TIL TERMINSPRØVE. DEM DER HAR SVARET PÅ DETTE INDLÆG BØR FREMOVER OGSÅ TAGE HØJDE FOR DET HER.

ALDRIG SNYD TIL PRØVER!!!!


Skriv et svar til: Skærmstørrelsen på en smartphone

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.