Matematik

Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i befolkningstal

10. december 2015 af Pinoy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Nu har jeg set dette spørgsmål andre steder i andre forums og i det her, men der er ingen som giver konkrete svar. Så håber nogen har det. Man må meget gerne lægge tal, og resultat fra nedenunder ind i fomlen, så jeg kan se til anden god gang hvordan det skal gøres og hvad man får af resultat.

Befolkningstallet i USA passere 300 mio. indbyggere

Der var registreret 200 mio mennesker i 1967, og til at der var registreret 300 mio i 2006.

Bestemme den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i befolkningstallet i USA i perioden 1967-2006.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2015 af mathon

                          300=200(1+r)^{39}

                          1{,}5=(1+r)^{39}

                          1+r=1{,}5^{\frac{1}{39}}=1{,}01045

                          r=0{,}01045=1{,}045\% 

                          


Skriv et svar til: Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i befolkningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.