Matematik

kvadrot

17. december 2015 af princess1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er kvadratrod af 985

16² + 27² = kvadratrod 985???


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2015 af SuneChr

Nej
162 + 272 = (√985)2
som er det samme som
162 + 272 = 985
Du har måske en retvinklet trekant, hvor de to kateter er 16 og 27 ?
Da er hypotenusen  √985   som ikke er et helt tal   31,38...


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2015 af Eksperimentalfysikeren

Kvdratroden af 985 er en uendelig decimalbrøk. Det kan du se af at tallet ender på 5, men ikke 25 eller 75. Da det ender på 5, er 5 orimfaktor i tallet. Hvis kvadratroden af tallet er et helt tal, skal 52 gå op i tallet, hvorfor det skal ende på 25 eller 75.


Skriv et svar til: kvadrot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.