Matematik

Reducere kvadratrod på brøk?

03. januar 2016 af Dudi22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende

 8^(1/2)/2

Hvorfor er det lig med 2^(1/2)?

Jeg har nok misset en regneregel :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2016 af mathon

                           \frac{8^{\frac{1}{2}}}{2}=\left (2^3 \right )^{\frac{1}{2}}\cdot 2^{-1}=2^{\frac{3}{2}-\frac{2}{2}}=2^{\frac{1}{2}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2016 af Therk

Hint:

8 = 2^3

\frac 12 = \frac 1{\sqrt{2^2}}

Brug nu regnereglen

\frac{\sqrt a}{\sqrt b} = \sqrt{\frac ab}


Svar #3
03. januar 2016 af Dudi22 (Slettet)

Great :)


Skriv et svar til: Reducere kvadratrod på brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.