Matematik

Linærefunktioner

04. januar 2016 af mussi9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg ved ikke rigtig hvordan jeg kan løse denne opgave. Har siddet med den i lang tid nu :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2016 af Stats

Skærmbillede 2016-01-04 kl. 20.14.59.png

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2016 af Stats

Det betyder, at for hver en krone du sætter prisen for is op med, så falder sælget af is med 2,5 stk.

Den pris, hvor der ikke sælges nogen is, kan findes ved at løse ligningen f(x) = 0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
04. januar 2016 af mussi9 (Slettet)

#2

Det betyder, at for hver en krone du sætter prisen for is op med, så falder sælget af is med 2,5 stk.

Den pris, hvor der ikke sælges nogen is, kan findes ved at løse ligningen f(x) = 0

Okay, jeg forstod den første del, men forstod ikke den anden del?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2016 af SådanDa

Du vil gerne finde ud af hvad prisen x er når salget af is f(x) er 0, så sæt altså f(x)=0, da har du ligningen: 

0=-2,5x+125, isoler x, så har du den pris som betyder 0 solgte is. :)


Svar #5
04. januar 2016 af mussi9 (Slettet)

Arh okay! Tusind taak 


Skriv et svar til: Linærefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.