Matematik

Lineære funktioner

05. januar 2016 af mussi9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg kan ikke rigtig komme videre i min aflevering, og har længe bøvlet med dette spørgsmål. Jeg vil meget gerne have en forklaring på hvordan jeg kommer frem til svaret, istedet for svaret direkte. Tusind tak på forhånd!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af 123434 (Slettet)

Lineær funktion går igennem (-3,1) og (5,17)

Du har punkterne (-3,1)  og (5,17)

                        (x1,y1)    (x2,y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(17-1)/(5-(-3)

a=16/8=2

b=y1-a*x1

b=1-2*-3

b=1+6=7

y=2x+7


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2016 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 4 og 6 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.