Matematik

Hvordan regner man denne ud? OG hvordan ser udregningen ud?

09. januar 2016 af janiesolsikken (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp til både A og B . Har vedhæftet et billede 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2016 af Capion1

a)          y  =  168000·15- 2     pr. ha
b)    3000  =  168000·x- 2       m


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2016 af 656

Det er rigtigt hvad Capion1 skriver. Hvis du har brug for en uddybningng så kig på dette vedhæftede worddokument:


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2016 af 656

Det vedhæftede worddokument:

Vedhæftet fil:Mat- hjælp.docx

Svar #4
09. januar 2016 af janiesolsikken (Slettet)

Tusind tak begge to! Og virkelig fedt med uddybning Emil606. Kan du måske hjælpe med med 3 andre opgaver? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2016 af 656

Jeg vil gerne hjælpe, hvis jeg kan finde ud af det. Upload bare opgaverne. 


Svar #6
09. januar 2016 af janiesolsikken (Slettet)

har vedhæftet en her 


Svar #7
09. januar 2016 af janiesolsikken (Slettet)

og her


Svar #8
09. januar 2016 af janiesolsikken (Slettet)

og her


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. januar 2016 af mathon

Generelt
                    når
                                       y=b\cdot x^a
                    er

                                             y_2=b\cdot {x_2}^a
                                             y_1=b\cdot {x_1}^a

                                             \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2} {x_1} \right )^a

                                            1+r_y=\left (1+r_x \right )^a

hvoraf
                                            1+\frac{p_y}{100}=(1+r_x)^a

                                            \bold{\color{Red} p_y=\left ((1+r_x)^a-1 \right )\cdot 100\%}

...

                                            1+r_x=\left (1+r_y \right )^{\frac{1}{a}}

                                            \frac{p_x}{100}=\left (1+r_y \right )^{\frac{1}{a}}-1

                                            \bold{\color{Blue} p_x=\left (\left (1+r_y \right )^{\frac{1}{a}}-1 \right )\cdot 100\%}


Svar #10
09. januar 2016 af janiesolsikken (Slettet)

hvilken en af dem er det  ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. januar 2016 af mathon

samt
                                         \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

                                         \log\left (\frac{y_2}{y_1} \right )=\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )\cdot a

                                         \bold{\color{Red} a=\frac{\log\left (\frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}}
                    og
                                         \bold{\color{Blue} b=\frac{y_1}{{x_1}^a}=\frac{y_2}{{x_2}^a}}


Svar #12
09. januar 2016 af janiesolsikken (Slettet)

er det bare resultatet ? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. januar 2016 af 656

Jeg har lavet opgave 5 og 8. Jeg mangler lige den sidste opgave. Jeg er rimlig sikker på at opgave 5 er rigtig, men jeg er lidt i tvivl om jeg har lavet opgave 8 rigtig. Den sidste opgave kommer senere.

Vedhæftet fil:Mat- hjælp 2.docx

Svar #14
09. januar 2016 af janiesolsikken (Slettet)

er det bare resultatet ? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #15
09. januar 2016 af 656

Jeg har brugt nogle af formlerne som marthon har skrevet. Jeg er dog ikke sikker på at jeg har løst opgave 5 rigtig. Du bør måske uddybe hvad du gør og ikke bare tage det som jeg har skrevet.


Brugbart svar (1)

Svar #16
09. januar 2016 af mathon

Opgave 5
                         a=\frac{\log\left ( \frac{375}{24} \right )}{\log(\frac{25}{4})}=\frac{\log\left ( \frac{125}{8} \right )}{\log\left ( \frac{25}{4} \right )}=\frac{\log\left ( \left (\frac{5}{2} \right )^3 \right )}{\log\left ( \left (\frac{5}{2} \right )^2 \right )}=\frac{3\cdot \log\left ( \frac{5}{2} \right )}{2\cdot \log\left ( \frac{5}{2} \right )}=\frac{3}{2}

                         b=\frac{24}{4^{\frac{3}{2}}}=\frac{24}{\left (4^{\frac{1}{2}} \right )^3}=\frac{2^3\cdot 3}{2^3}=3

hvoraf
                        y=3\cdot x^{\frac{3}{2}}


Brugbart svar (1)

Svar #17
09. januar 2016 af 656

Så har jeg lavet alle opgaver. Jeg mangler dog c i opgave 7. Hvis jeg skal regne den ud kommer det til at tage lang tid. Jeg tror der er en hurtigere metode. Det kan være der er en anden der vil hjælpe med det.

Se vedæftede fil


Brugbart svar (1)

Svar #18
09. januar 2016 af 656

Ups manglede at vedhæfte dokumentet


Brugbart svar (1)

Svar #19
09. januar 2016 af mathon

Opgave 7

     c)
                      1+r_y=1{,}50^{1{,}09317}=1{,}55775

                      r_y=0{,}55775\approx 55{,}8\%

Bengalkattens skeletvægt er 55,8% større end siameserkattens skeletvægt.

                     


Brugbart svar (1)

Svar #20
09. januar 2016 af 656

#19

Den metode kendte jeg ikke til. 

Så kan min besvarelse af opgave 8 forenkles til:

y=(1,4^0,631-1)·100=23,65361%


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.