Matematik

lignærsammenhæng

12. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver, jeg ved ikke lige hvordan man gør! 

I en lignærsammenhæng er stigningstallet 4,5.
a) Hvis x-værdien vokser med 1, hvad ændres y-værdien med?
b) Hvis x-værdien vokser med 5, hvad ændres y-værdien med?

I en linærsammenhæng er stigningstallet a
c) Hvis x-værdien vokser med 1, hvad ændres y-værdien med?
d) Hvis x-værdien vokser med 5, hvad ændres y-værdien med?
e)Hvis x-værdien vokser med k, hvad ændres y-værdien med?

Det skal løses i maple...

På forhånd tak :)

Mikkel 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2016 af mathon


       I en lineær sammenhæng er stigningstallet 4,5.
       
        f(x)=y=4{,}5x+b

a)
       f(x+1)=4{,}5\cdot (x+1)+b=(4{,}5x+b)+4{,}5=f(x)+4{,}5        

       \Delta y=f(x+{\color{Red} 1})-f(x)={\color{Red} 1}\cdot 4{,}5 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2016 af mathon

b)
       f(x+5)=4{,}5\cdot (x+5)+b=(4{,}5x+b)+4{,}5\cdot 5=f(x)+5\cdot 4{,}5        

       \Delta y=f(x+{\color{Red} 5})-f(x)={\color{Red} 5}\cdot 4{,}5


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2016 af mathon

generelt:

      I en lineær sammenhæng er stigningstallet a.
       
        f(x)=y=ax+b

c)
       Hvis x-værdien vokser med 1, hvad ændres y-værdien med?        

       \Delta y=f(x+{\color{Red} 1})-f(x)={\color{Red} 1}\cdot a 

d)    Hvis x-værdien vokser med 5, hvad ændres y-værdien med?

       \Delta y=f(x+{\color{Red} 5})-f(x)={\color{Red} 5}\cdot a

e)    Hvis x-værdien vokser med k, hvad ændres y-værdien med?

       \Delta y=f(x+{\color{Red} k})-f(x)={\color{Red} k}\cdot a


       


Svar #4
12. januar 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Tak for hjælpen, men hvad er slutresultaterne så? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2016 af mathon

konklusion:
                     for en lineær funktion
                                 y=ax+b
gælder når x forøges med k

                                 \Delta y=f(x+k)-f(x)=k\cdot a


                                
                          


Skriv et svar til: lignærsammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.