Matematik

Forskriften f(x) = -x + 19

14. januar 2016 af neels (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan tegner jeg forskriften f(x) = -x + 19 i et kordinatsystem? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#0: I hånden eller på et CAS-værktøj? Hvis det er i hånden, så lav en "trial-and-error" fremgangsmåde.

Lav følgende skema. 

x           y

-15

-10    

-2

0

2

5

10

15

20

Indsæt så de x værdier foroven ind i funktionen og find de tilsvarende y-værdier. Når du så har fundet disse, har du jo kordinatsæt til diverse punkter. Så er det bare at forbinde de punkter med en normal streg, og det vil så være din funktion i et kordinatsystem.

Gav det lidt mere mening?

Bard


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2016 af PeterValberg

#0 Med GeoGebra :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2016 af PeterValberg

#0 Skulle du vælge at anvende metoden angivet i #1
så kan du nøjes med at bestemme 3 punkter, idet du
ikke behøver flere for entydigt at kunne tegne en ret linje.
(Nogle vil hævde, at du kan nøjes med to)

Bestem fx:   (-10,f(-10)), (0,f(0)) og (10,(f(10))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Forskriften f(x) = -x + 19

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.