Matematik

Find længde af højden i en trekant

16. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej!

Opg a har jeg beregnet (fik A = 29,7 grader og arealet til 79,27), men B'eren er jeg i tvivl om hvordan jeg skal regne ud? Nogen som kan hjælpe? Opgaven er vedlagt
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af mathon

                         T=\frac{1}{2}\cdot h_c\cdot c

                         h_c=\frac{2T}{c}


Svar #2
16. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet)

2T er det samme som 2 * T?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2016 af Soeffi

#0. I opgave a) lægges op til at bruge Herons formel for arealet af en trekant, da højden endnu er ukendt. Denne formel er: Areal = √[s(s-a)(s-b)(s-c)], hvor s = (a+b+c)/2, dvs. s er halvdelen af trekantens omkreds. Man får: a = 10, b = 16 og c = 20, s = (10 + 16 + 20)/2 = 23. A = √[23·(23 - 10)(23 - 16)(23 - 20)] = √[23·13·7·3] = 79,24.

Vedhæftet fil:1655170.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2016 af mathon

I opgave a) lægges der - da vinkel A ønskes beregnet først - vel lige så meget op til
arealbergning ved brug af formlen

                                                         T=\frac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2016 af mathon

Heron
                         T=\sqrt{s(s-a)(s-b)(s-c)}\; \; \; \; \; \; \; 2s=a+b+c
alternativt
                         T=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{(a^2-(b-c)^2)}\cdot \sqrt{(b+c)^2-a^2}


Svar #6
18. januar 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Kan den første formels ikk bruges? #4

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2016 af mathon

#6

       Alle tre formler kan bruges.


Skriv et svar til: Find længde af højden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.